Wat verdient een developer?

Wil je weten wat je in de ICT kunt verdienen dan spelen meerdere factoren mee. Het gemiddelde bruto salaris van een developer, programmeur of software engineer met een HBO diploma is 2.724,- per maand (40 uur). Op WO niveau ligt dit iets hoger, namelijk een loon van 3.884,- bruto per maand (40 uur).

Wat we zien in dit functiegebied is dat de gemiddelde leeftijd van developer 29 jaar is, dit is vrij jong in vergelijking met andere functiegroepen. Daarnaast zijn er snel stappen te maken als developer. Een derde deel van alle ontwikkelaars heeft namelijk al eens een promotie gemaakt. Uit onderzoek van intermediair middels het “Intermediair Salariscompas” blijkt dat 95 procent van de developers mannelijk is. Hier kwam ook naar voren dat 40 procent hiervan tevreden is met zijn beroep an sich, maar valt er qua salaris nog wel wat winst te halen. Ruim een derde is hier ontevreden over en vindt dat ze meer zouden moeten verdienen. De arbeidsvoorwaarden verschillen ook per functie en bedrijf. Ongeveer 20 procent heeft een laptop van de zaak en 44 procent een leaseauto. Lease auto’s zitten vaak standaard in het pakket wanneer je in de detachering werkt, bij eindklanten kom je dit minder vaak tegen. Ook goed om te weten is dat de salarissen in de randstad hoger liggen dan in de rest van alle gemeentes in Nederland.

Extraatjes zoals commissie komt slechts voor bij 7 procent van de ondervraagden, winstdeling 3 procent en een eindejaar bonus. Hier liggen dus voor bedrijven veel kansen om talent aan te trekken.

Uit onze ervaring beginnen schoolverlaters met een startsalaris tussen de 2.200,- en 2.500 euro per maand. Met uitbreiding van kennis en ervaring kun je snel doorgroeien tot medior en senior en kun je tussen de 3.000 met een uitloopt tot 4.400 of zelfs hoger gaan verdienen.

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als developer?

Over het algemeen begin je nadat je je studie hebt afgerond als junior developer. Dit is afhankelijk van je studie, stage ervaring en eventuele werkervaring. Veel bedrijven bieden doorgroeimogelijkheden voor developers, je kan hierbij denken aan een stap naar medior developer en daarna na senior developer, software architect, team lead / lead developer of consultant. Het verschilt per werkgever wanneer je junior, medior of senior bent. Dit kan te maken hebben met je technische kennis en ervaring of juist op persoonlijk vlak; trek je de kar binnen het team en breng je input wat betreft technieken die gebruikt kunnen worden of wegen die volgens jou ingeslagen moeten worden. Ben je benieuwd hoe jouw eventuele groeipad er uit kan zien bij andere werkgevers bij jou in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact op!

Wat zijn de meest gebruikte programmeertalen / programmeer platformen?

Toggle inhoud hoort hier, klikt u op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen.

Hoe ziet een goed CV er uit voor een programmeur?

Wij adviseren je CV zo simpel mogelijk te houden. Wanneer je op zoek bent naar een baan in een front-end / design functie kan je misschien wat creatiefs laten zien. In elk ander geval gaat het om jouw ervaring, opleiding en lijdt al het andere alleen maar af. Beschrijf per functie kort en bondig welke projecten je hebt gedaan en welke technieken je hebt gebruikt.

Wat is het verschil tussen junior, medior en senior?

Toggle inhoud hoort hier, klikt u op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen.

Wat is het verschil tussen .NET en PHP?

.Net is een framework waarin meerdere programmeertalen mogelijk zijn. PHP is een HTML embedded programmeertaal. .Net draait alleen op Windows, PHP daarentegen draait op alle systemen. PHP is gratis en .Net kost geld voor bijvoorbeeld hardware en licensies. PHP is makkelijk te leren, .NET is dit niet.

Wat is het verschil tussen .NET en Java?

Java is ontwikkeld door Sun Microsystems en is afgeleid van C en C++. Java is platformonafhankelijk en is gratis. Een nadeel van Java is dat het alleen kan communiceren met andere Java programma’s.

Microsoft .Net Framework is ontwikkeld door Microsoft en is een programmeeromgeving voor toepassingen die kunnen draaien op Microsoft Windows besturingssystemen. Het .Net framework is gratis, echter de ontwikkelingsomgeving Microsoft Visual Studio is dat niet. Microsoft Visual Studio is een platform dat meerdere programmeertalen omvat die eenvoudig met elkaar kunnen communiceren.

Wat is het verschil tussen PHP en Java

PHP wordt over het algemeen meer gebruikt bij kleinere bedrijven met een relatief simpele website. Java wordt meer in grote bedrijven gebruikt voor complexe en grote projecten.

Welke .NET certificeringen zijn er te behalen?

Toggle inhoud hoort hier, klikt u op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen.

Welke PHP certificeringen zijn er te behalen?

Toggle inhoud hoort hier, klikt u op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen.

Welke JAVA certificeringen zijn er te behalen?

Toggle inhoud hoort hier, klikt u op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen.

Wat kan IT-Mediair voor jou betekenen?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe job of gewoon nieuwsgierig naar wat andere werkgevers je kunnen bieden gaan we graag met je in gesprek. Onze werkwijze is als volgt; we plannen een (telefonische) kennismaking in om te horen waar jouw wensen en ambities liggen. Vervolgens laten wij je vrijblijvend wat bedrijven / vacatures zien bij jou in de buurt.

Waarom IT-Mediair, ik kan toch zelf ook solliciteren?

Dat klopt! Wij bieden echter op verschillende aspecten toegevoegde waarde. Zo hebben wij vacatures in portefeuille die verder niet op de jobboards te vinden zijn. Wij zijn dagelijks bezig in de markt waar jij een nieuwe baan zoekt, op deze manier zijn we volledig op de hoogte wat er in jouw regio voor mogelijkheden liggen. Daarnaast kennen wij onze opdrachtgever en jouw eventuele nieuwe werkgever door en door. Hierdoor kunnen we je perfect voorbereiden op een kennismakingsgesprek. Wij openen deuren die voor andere dicht blijven, dit wil zeggen dat sommige klanten op jou als werknemer zitten te wachten ook al wordt dit misschien niet gecommuniceerd middels een vacature plaatsing. Wij weten wat de verschillende werkgevers kunnen bieden op gebied van persoonlijke ontwikkeling, technische ontwikkeling, salaris, voorwaarden en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast helpen wij ook met de salarisonderhandelingen, op deze manier komen we tot het beste resultaat voor werkgever en kandidaat. Als je een huis koopt neem je een makelaar in de arm, als een voetballer een transfer maakt gebeurt dit ook onder begeleiding van een voetbalmakelaar. Zo kun jij het ook zien, voor jou is het kosteloos en je wordt geadviseerd in een belangrijke keuze in je leven. Verwacht ook niet van ons dat we jouw profiel “over de schutting gooien” bij zoveel mogelijk van onze klanten. Wij werken anders en stellen je alleen voor bij bedrijven waarvan jij denkt dat het interessante partijen zijn. Klink logisch, echter leert de praktijk dat dit niet altijd even netjes gebeurt. Er is zelfs een site met een blacklist van IT Recruiters; https://blacklist-recruiters.nl/ Deze staat (helaas) vol met klachten, het kan dus ook anders;

Neem contact op en wij laten je dit graag zien!

Kijk voor meer informatie ook bij onze aanbevelingen, hier krijg je een goed beeld van onze persoonlijke aanpak en manier van werken.