Wat is het profiel van een .NET developer?

Het ideale profiel van een .NET developer is lastig te omschrijven. Wel zijn er meerdere competenties en eigenschappen die wenselijk zijn voor het goed invullen van een .NET vacature. Op deze pagina een handig overzicht.

Wat doet een C# .NET developer?

Een C#.net ontwikkelaar programmeert in de taal C# die wordt gebruikt voor het maken van desktop applicaties, server applicaties en apps voor mobiele devices. C# is een programmeertaal wat ontwikkeld is voor het .NET platform van Microsoft.

Een .NET developer houdt zich met name bezig met het schrijven van complexe software die een bepaalde wens van een bedrijf invult of een IT probleem oplost. Dit is dus vaak een project  van een bepaalde omvang en tijd.

Een opdracht waar een C# .NET ontwikkelaar voor gevraagd wordt vereist een persoon die zowel goed in teamverband als zelfstandig kan werken.

Opleiding C# .NET developer

Een C# .NET ontwikkelaar is doorgaans minimaal HBO geschoold. De opleiding Informatica aan een hogeschool is een goede basis voor een toekomst in de wereld van .NET. Aan het WO worden meerdere opleidingen aangeboden die zich specialiseren in het .NET platform zoals; Computer Science en (Technische) Informatica. Een programmeur die in dit vakgebied werkzaam is dient zijn kennis continu up-to-date te houden door het volgen van cursussen en het halen van certificaten. Regelmatig komen er nieuwe versies en updates uit zodat je nooit uitgeleerd bent.

Jouw skills:

Als C# .NET Developer heb je in ieder geval:

✓ Sterk analytisch vermogen

✓ Creatief: goed aan kunnen passen

✓ Precies: je kan heel nauwkeurig werken

✓ Leergierig; continu up-to-date